Köyceğiz haberleri; Köyceğiz haber 1
HABER

Köyceğiz Haberleri

Köyceğiz | Haber | News

Köyceğiz
HABER

Eski Muğla imamı yakalandı

Muğla hastaneleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 31.08.2023 - EGM İstihbarat Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nün teknik ve fiziki takibi sonucu turuncu kategoride aranan FETÖ yöneticisi yakalandı.

1992-1994 yıllarında Özbekistan'da FETÖ okullarının genel müdürlüğünü yaptığı ve bu ülkenin sözde ilk FETÖ/PDY imamı olan, FETÖ/PYD yapılanmasında Muğla Köyceğiz ilçe imamı ve Muğla il imamı olarak faaliyet yürüttüğü iddia edilen M.Ç. adlı şahıs firar durumundaydı. Arananlar listesinde turuncu kategorise bulunan M.Ç., Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takip listesindeydi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin istihbarat çalışmaları sonucunda eski Muğla İl imamının Köyceğiz ilçesinde saklandığı belirlendi. Kod adı kullandığı öne sürülen eski öğretmen 65 yaşındaki M.Ç., "silahlı terör örgütüne üye olma suçundan" 6 yıl 3 ay kesinleşmiş cezası ile aranıyordu. Yapılan operasyon sonucunda M.Ç. saklandığı örgüt evinde yakalandı. M.Ç. sorgusunun ardından sevk edildiği Ankara'da mahkemede hakkındaki infaz kararı yüzüne okunarak cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, opeasyonla ilgili olarak, "FETÖ üyesi olan ve Bakanlığımız Terör Arananlar Listesinde Turuncu kategoride yer alan M.Ç. Muğla Köyceğiz’de yakalandı. FETÖ üyelerine göz açtırmayacağız. Terör örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek” ifadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım;

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

 

Muğla Yemekleri Tarifleri

TAGS;

Köyceğiz haberleri

Köyceğiz sıcak haber

Köyceğiz Haberleri