Muğla belediye haberleri

Dalaman
Belediye Telefon 444 00 48
Belediye Whatsapp 444 00 48
Belediye Web sitesi https://www.bodrum.bel.tr/
Kaymakamlık Web sitesi http://www.bodrum.gov.tr/
Belediye Başkanı Tamer Mandalinci
Partisi CHP - 2024: %57.11 - Toplam seçmen: 152.363
Nüfusu 2023 yılına göre 198.335
Kaymakamlık 0(252) 316 10 01- 0(252) 316 60 13
İlçe Emniyet Müdürlüğü 112 Genel - (0252) 316 80 79
İlçe Jandarma Komutanlığı 112 Genel - (0252) 317 05 86
Toplum Sağlığı Merkezi (0252) 313 53 33

Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Tamer Mandalinci çocuklarla buluştu

48 Haber Ajansı (48HA) - 24.04.2024 - Mandalinci çocuklarla buluştu / Mandalinci met with children

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, çocukların daveti üzerine Çırkan Mahallesindeki parka gitti.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Marmaris-Bodrum etabı sonrasında çocukların ilgi odağı oldu. Program sonunda Başkan Mandalinci, çocuklarla bol bol fotoğraf çektirirken aileleriyle de sohbet etti.

Çocuklara istek ve taleplerini soran Başkan Mandalinci, çocuklardan Eylül Üzer’in park daveti üzerine Zabıta Müdürlüğü’nde gerçekleştireceği toplantının ardından parka geleceğinin sözünü verdi.

Tamer Mandalinci’den çocuklarla buluştu, 24 Nisan 2024

Tamer Mandalinci’den çocuklarla buluştu, 24 Nisan 2024

Toplantının ardından Çırkan Mahallesi’ndeki parka giden Başkan Mandalinci, buradaki çocuklar ve aileleriyle sohbet etti. Çocukların park dışında futbol ve basketbol oynayabilecekleri bir alan istemesi ve yakın bir yerde gösterilen boş arazi sonrası, gereken inceleme ve çalışmaları hemen başlatacağını ifade etti.

Başkan Mandalinci, “Mutlaka yaparız zaten bu beş yıl boyunca hep diyorum kadınlara, gençlere ve çocuklara pozitif ayrımcılık olacak. Ben de küçükken sokak arasında oynadım ama tesis yapılınca güzel oluyor tabii ki. Hem ailelerin gözü arkada kalmıyor. Korunaklı bir alan oluyor” diyerek çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildikten sonra parktan ayrıldı.

VİDEO

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 24 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Tamer Mandalinci’den 23 Nisan mesajı

48 Haber Ajansı (48HA) - 23.04.2024 - Tamer Mandalinci’den 23 Nisan mesajı

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Mandalinci mesajında, "Tam 104 yıl önce işgalin, yoksulluğun kol gezdiği topraklarda açılan meclisimiz, bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesini yürütenlerin en önemli eseridir" ifadelerini kullandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 gününün akşamı milletvekillerine şöyle seslenmişti:

"Efendiler! Osmanlı İmparatorluğu, 600 yıl bu milletin kaderine hâkim olmuştur. Bugün Osmanlı İmparatorluğu kısmen dağılmış olmasına rağmen İstanbul’da bir hükümeti mevcuttur. Osmanlı İmparatorluğu’nun yanında, bugün bizim açtığımız meclis çocuk kalır. Onun için, bugünün adına çocuk bayramı diyelim. Bu çocuk büyüsün, kendi zaferini kendisi ilan etsin.

Tamer Mandalinci’den 23 Nisan mesajı, 23 Nisan 2024

Tamer Mandalinci’den 23 Nisan mesajı, 23 Nisan 2024

Tam 104 yıl önce işgalin, yoksulluğun kol gezdiği topraklarda açılan meclisimiz, bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesini yürütenlerin en önemli eseridir ve her şeye rağmen dimdik ayakta durmaya devam ediyor.

Anadolu’nun hür ve başı dik insanların yurdu olduğunu tüm dünyaya haykıran ve zaferini ilan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anadolu isyanını kurtuluşa taşıyan, saltanatı kaldırarak ümmeti uluslaştıran, Cumhuriyeti kurarak egemenliği “kayıtsız şartsız” halka veren iradenin mirasıdır. Bu nedenle 29 Ekim 1923’te Anayasamıza, “Türkiye Devleti’nin hükümet biçimi Cumhuriyettir. Türkiye Devleti Büyük Millet Meclisi’nce yönetilir” maddesi konmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, 23 Nisan 1921’de 'Hakimiyeti Milliye Bayramı' (Ulusal Egemenlik Bayramı) olarak ilan edilmiş ve 23 Nisan 1929’da da Ulu Önder Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyetimizin ilk ulusal bayramıdır. Ulusun egemenliğinin temeli Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, meclisimizin geleceği ise çocuklarımızdır.

Sevgili çocuklar, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran neslin çocuklarısınız. 100 yıllık meşalenin aydınlığı, huzurun, refahın ve geleceğimizin teminatısınız. En karanlık günlerde ışığımız, umudumuzsunuz. Özgür, eşit, adil ve bilimin ışığı ile aydınlanmış Türkiye Cumhuriyeti sizinle yükselecektir.

Geleceğimizin teminatı olan sizlerin ve ulusal egemenliğimizin iradesi olan halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Ulusçu, halkçı, devrimci, laik ve cumhuriyetçi yurttaşlar olarak çocuklarımızla el ele meydanları, parkları, sokakları dolduralım. Yer gök kırmızı beyaz olsun.

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 23 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Başkan Mandalinci, muhtarlarla buluştu

48 Haber Ajansı (48HA) - 23.04.2024 - Başkan Mandalinci, muhtarlarla buluştu

Muhtarlar Birliği Derneği Olağanüstü Genel Kurulu, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin katılımıyla Bodrum Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

22 Nisan Pazartesi saat 15.00’te Bodrum Ticaret Odasında, Muhtarlar Birliği Derneği Olağanüstü Genel Kurulu, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin katılımıyla gerçekleşti.

Genel kurula Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, Bodrum Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Murat Kurtini, mahalle muhtarları, ile basın mensupları katıldı.

Başkan Mandalinci, muhtarlarla buluştu 2

Başkan Mandalinci, muhtarlarla buluştu, 22 Nisan 2024

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Olağanüstü Genel Kurulda oylamaya sunulan tek aday Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz dernek başkanlığına seçildi.

2010 yılından beri Muhtarlar Birliği Başkanlığı yapmakta olduğunu belirten Ahmet Cemil Gündüz, “Yine teveccüh göstererek bu dönemde de beni başkan seçtiniz. Çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra sizin her konuda destekçiniz olacağım ve yardım edeceğim” dedi.

Bodrum Belediye Başkan Tamer Mandalici, şunlara değindi:

Yine aynı azim ve kararlılıkla mahallelerde hizmetlerimize devam edeceğiz. Belediye olarak Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz öncülüğünde sizlere verdiğimiz destek ve katkıları artırarak devam ettireceğiz. Sizler, vatandaşımızın öncelikli bire bir diyalog kanalısınız. O yüzden sizlerden gelen talep, istek ve şikayetleri; bütün tavsiyeleri, önerileri çok önemsiyor ve çözmek için canla başla çalışıyor olacağız. Bu konuda hem bana hem belediye başkan yardımcılarımıza, birim müdürlerimize, Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz. Muhtarlık binası olmayan mahallelerimizde bir an önce muhtarlık ve araç, gereç, ekipman ihtiyaçlarının giderilmesi ve halka en hızlı ve etkin şekilde hizmet verilmesini sağlayacağız. Olağanüstü genel kurulunuzu kutluyor, olağanüstü genel kurulda yeniden Muhtarlar Derneği Başkanı seçilen Ahmet Cemil Gündüz muhtarımı tebrik ediyorum.

Başkan Mandalinci, muhtarlarla buluştu 3

Başkan Mandalinci, muhtarlarla buluştu, 22 Nisan 2024

Yeni Dönemin İlk Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Olağanüstü Genel Kurulun ardından Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısını gerçekleştirdi. Belediye ve muhtarlar arasındaki koordinasyon ve çalışma dinamikleri hakkında konuşulan toplantıda Başkan Tamer Mandalinci, görüşmelerde muhtarlara öncelik tanınacağını belirtti.

Alt yapı, su, kafeler, işgaliyeler, hanutçuluk, çocuk parkları, otopark sorunları, çevre temizliği, pazar yerleri, halk plajları gibi konularda muhtarların istek ve önerilerini dinleyen Başkan Tamer Mandalinci, meclis üyelerinin bu konuda muhtarlara destek olacağını belirtti.

“Temizlik seferberliği başlatacağız”

Başkan Tamer Mandalinci, Muhtarlar Birliği Toplantısında muhtarlara temizlik seferberliği yapacaklarını ifade ederken şunları söyledi:

Bodrum’a gelenlerin temiz bir çevre görmesi benim en büyük arzum. Belediye olarak bu konuda çalışıyoruz. ‘Mıntıka ekipleri çalışıyor, çöpler zamanında alınıyor, çöp konteynerlerimiz tertemiz’ demesi benim en büyük kriterim. Temizlik konusunda başarısız olma lüksümüz yok. Birim müdürlerimiz, belediye başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimizin içinde bulunduğu bir ekiple beraber bir temizlik seferberliği başlatacağız. Eğer kurabilirsek 250-300 kişilik bir timi 11 bölgeye dağıttığımızda bir temizlik seferberliği başlatacağız. Bu noktada da siz değerli muhtarlarımızdan da kendi mahallelerinizde destek bekleyeceğiz. Bu seferberliği başlatıp belirli periyodlarla bölgemize güzel bir hizmet yapmış olacağız.”

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 223 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

23 Nisan’da Çocuklara Özel Ücretsiz Tiyatro

48 Haber Ajansı (48HA) - 22.04.2024 - 23 Nisan’da Çocuklara Özel Ücretsiz Tiyatro

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Sihirli Gemi’yi çocuklara ücretsiz oynuyor.

Dekoru, kostümleri, müziği, dansları ve oyunculuklarıyla büyük beğeni toplayan Sihirli Gemi oyunu, 23 Nisan Salı günü 14.00’te Nurol Kültür Merkezinde Bodrum Belediye Başkanlığı, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve BBŞT tarafından çocuklara bayram hediyesi olarak sunuluyor.

Bir yıldır her cumartesi çocuklarla buluşan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Sihirli Gemi” oyunu, mayıs ayı sonunda son oyununu oynayarak seyircisine veda edecek.

Oyunun yönetmeni Sertaç Aydın, Sihirli Gemi ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti:

Sihirli Gemi sezon boyunca yıldız tozlarını serpmeye devam edecek. Sihir hayatınızdan hiç eksik olmasın. Yıldız tozları tüm çocukları sarsın.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, “23 Nisan gibi özel bir günde öğretici ve akılda kalıcı, eğlenirken düşündüren özelliklere sahip tiyatro oyununu çocuklarımıza ücretsiz sunmak istedik. Kendi bünyemizde bulunan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatromuzun kıymetli sanatçılarının sergilediği ve ücretsiz oynanacak olan oyunu mutlaka çocuklarımıza izletmeliyiz. Tüm Bodrum yaşayanlarını ve çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.

23 Nisan’da Çocuklara Özel Ücretsiz Tiyatro, 2024

23 Nisan’da Çocuklara Özel Ücretsiz Tiyatro, 23 Nisan 2024

Sihirli Gemi

Birbirinden renkli karakterlerin yer aldığı çocuk oyunu Sihirli Gemi dünyada ve de özellikle üç tarafı denizle çevrili Türkiye’de çok önemli olan deniz kirliliği sorununa odaklanıyor.

Oyun renkli rejisi, özgün şarkıları ve danslarıyla seyircilerini korsanların, papağanların, balıkların dünyasına davet ediyor. Çocukların bakışıyla deniz kirliliğinin sebeplerinden ve sonuçlarından bahsederken bu dünyanın tüm canlılara ait olduğunu vurguluyor.

Sihirli Gemi’de, çocuklarımıza güzel bir gelecek armağan etmek için hepimizin sorumlulukları olduğu anımsatılıyor. Diğer yandan hava kirliliği, orman yangınları, termik santraller gibi ekolojik sorunların bir bütün olduğunu yansıtan oyun, küçük seyircilerini eğlendirirken deniz sevgisinin önemini gösteriyor.

Yazan: Ezgi Deniz Alpan
Yöneten: Sertaç Aydın
Oynayanlar: Mehmet Akif Yaşar/Ecem Zaralıoğlu/Ziba Türk Ateş/Burçe Özer/Simay Su Güleç/Veli Koçak
Yönetmen Yardımcısı: Ziba Türk Ateş
Reji Asistanı: İpek Aydın
Dekor: Kader Aktü/Hüseyin Akşen
Işık: Mustafa Kalaycıoğlu
Kostüm Tasarım: Burcu Şamlı/Uygulayıcı: Tarihi Kostüm Evi
Müzik: Selin Sağol Sade
Koreograf: Mutlu Akgün Gökalp
Efekt: Murat Uzun
Sahne Ressamı ve Afiş Tasarım: Kader Aktü
Sahne Amiri: Oğulcan Çelik

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 22 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Zabıta Ekiplerinin Sezon Öncesi Denetimleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 22.04.2024 - Zabıta Ekiplerinin Sezon Öncesi Denetimleri

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, yaklaşan turizm sezonu öncesinde denetim ve uygulamalarını sıklaştırdı.

Bodrum’da zabıta ekipleri, market ve süpermarketlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Ekipler, bu kapsamda ilçe genelinde bulunan market ve süpermarketlere yönelik son kullanma tarihi, fiyat etiketi, işgaliye, çöp ve geri dönüşüm ile genel temizlik denetimi gerçekleştirdi.

Zabıta Ekiplerinin Sezon Öncesi Denetimleri, Nisan 2024

Zabıta Ekiplerinin Sezon Öncesi Denetimleri, Nisan 2024

Üç gün süren denetimlerde 203 market ve süpermarket denetlenirken 15 işletmeye son kullanma tarihi, 4 işletmeye fiyat etiketi, 2 işletmeye işgaliye, 8 işletmeye ise genel temizlik konularından ilgili kanun maddesince işlem yapıldı. Bir işletmenin ise ruhsatının olmadığı tespit edilerek ilgili kanun maddesi uygulandı. Ekipler cezai işlemin dışında çok sayıda işletmeye de ikaz ve tespit tutanağı düzenleyerek görülen eksikliklerin giderilmesi için süre verdi.

VIDEO

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bodrum halkının, ilçeye gelen yerli ve yabancı misafirlerin sağlığı için denetim ve uygulamaların aralıksız devam edeceğini belirtti. Market ve süpermarketler dışında diğer meslek gruplarına ait işletmelerde de belirlenen plan doğrultusunda denetim ve uygulamaların gerçekleştirileceğini ifade etti.

Zabıta Ekiplerinin Sezon Öncesi Denetimleri, 22 Nisan 2024

Zabıta Ekiplerinin Sezon Öncesi Denetimleri, 22 Nisan 2024

Yaya Güvenliğine Yönelik Çalışmalar

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıta ekipleri, Bodrum’da yaya güvenliğine yönelik çalışmalarını artırdı.

Ekipler, yaz sezonu hazırlıklarının hızlandığı Bodrum’da yaşanan yaya yoğunluğu sebebiyle belirli bölgelerde, motosiklet ve scooter sürücülerine yönelik uygulamalarını sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, bölge esnaflarına da konuyla ilgili bilgilendirme yapıyor.

Yaya güvenliğinin önemine dikkat çeken ekipler, sezon öncesi uyarıcı tabelaları yenilerken yarımadanın farklı noktalarında uygulamalar gerçekleştiriyor. Uygulamalarda motosiklet ve scooter gibi araçların trafiğe kapalı alanlara girişini önlerken yaya trafiğini tehlikeye sokabilecek sürücüleri de ikaz ediyor.

Trafik Zabıta ekipleri yaklaşan turizm sezonu öncesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla da yaya güvenliğine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 22 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Bodrum Bifest, Çocuk Şenliği ile devam etti - VİDEO

48 Haber Ajansı (48HA) - 21.04.2024 - Bodrum Bifest, Çocuk Şenliği ile devam etti

Bodrum Belediye A.Ş. tarafından geçtiğimiz yıl ilki organize edilen Bifest Bodrum, bu yıl da geniş bir etkinlik takvimi ile sürüyor.

Bodrum Bifest, Çocuk Şenliği ile devam etti 2

Bodrum Bifest, Çocuk Şenliği ile devam etti, Nisan 2024

Bodrum Belediye AŞ tarafından organize edilen “Bifest – Bodrum İçin Festival” etkinlikleri kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bodrum Anadolu Lisesi’nde “Çocuk Şenliği” düzenlendi.

VİDEO

Bodrum Sportif Akademi Spor Kulübünün katkılarıyla gerçekleşen BiFest Çocuk Şenliğinde yarışmalar, mini oyun parkı, stantlar, yüz boyama, ebru sanatı gibi çeşitli etkinlikler ve sportif karşılaşmalar yapıldı. Sürpriz eğlencelerin de yer aldığı BiFest Çocuk Şenliğine katılanlar, gün boyu doyasıya eğlendi.

Bodrum Bifest, Çocuk Şenliği ile devam etti

Bodrum Bifest, Çocuk Şenliği ile devam etti, Nisan 2024

BiFest Bodrum etkinliklerinin 7’ncisi, 18-19 Mayıs’ta “Bifest Riders” temasıyla Yahşi Kafe otopark ve iskele alanında gerçekleştirilecek.

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 21 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Belediyeden Yağmur Teyakkuzu

48 Haber Ajansı (48HA) - 20.04.2024 - Belediyeden Yağmur Teyakkuzu

Belediye Ekipleri Sahada Yerini Aldı

Bodrum Belediyesi ekipleri, Yarımada genelinde etkili olan sağanak yağışlarda oluşabilecek olumsuzlukları engellemek adına sahada çalışmalar gerçekleştiriyor.

20 Nisan Cuma günü (bugün) gece yarısından itibaren etkisini gösteren ve sabah saatlerinde yer yer kuvveti hissedilen sağanak yağışta ekipler, hazır bulundu. Gece boyunca devam eden yağışlarda belediye ekipleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin koordinasyonunda olumsuzluk yaşanabilecek yerlerde çalışmalarını sürdürdü.

Belediyeden Yağmur Teyakkuzu 2

Belediyeden Yağmur Teyakkuzu

Mazgallarda ve dere yataklarında temizlik çalışmaları gerçekleştiren ekipler, su akışını da sağlayarak taşmalara engel oluyor. Düzenli devriye gerçekleştiren Zabıta ekipleri ise risk taşıyan ve müdahale edilmesi gereken yerleri tespit ederek ilgili birimlere aktarıyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer kurumlarla koordineli şekilde yönlendirmeler gerçekleştiren Bodrum Belediyesi ekipleri, kanal açma araçları ve kepçelerle de gerekli görülen yerlere müdahale ediyor.

Belediyeden Yağmur Teyakkuzu 3

Belediyeden Yağmur Teyakkuzu

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Gece yarısından itibaren etkisini gösteren sağanak yağışlarda belediye ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdürdük. Belediye birim amirleri ve diğer kurumlarla iletişim halinde kalarak olumsuzluk yaşanan bölgelere ivedi olarak müdahale ettik. Kent sakinlerinin güvenliği ve sağlığı için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” dedi.

Belediyeden Yağmur Teyakkuzu 4

Belediyeden Yağmur Teyakkuzu

Vatandaşlar, ihtiyaç olunması durumunda 444 00 48 numaralı telefondan belediyenin ilgili birimlerine ulaşarak bilgi ve yardım alabilir.

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 20 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Fideler Üreticiyle Buluştu - VİDEO

48 Haber Ajansı (48HA) - 18.04.2024 - Fideler Üreticiyle Buluştu

Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda, Bahçeyaka Mahallesinde bulunan Yerel Tohum Merkezi ve Üretim Serasında atalık yerli tohumlardan üretilen fidelerin dağıtımı yapıldı.

Fideler Üreticiyle Buluştu, Nisan 2024

Fideler Üreticiyle Buluştu, Nisan 2024

Yerli atalık tohumları geleceğe taşımak üzere yapılan fide dağıtım etkinliğinde 140 binin üzerinde atalık tohumdan üretilen fideler üreticiyle buluştu.

Dağıtım etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, ilçe kurum amirleri, muhtarlar, ilgili birim müdürleri, üreticiler, basın mensupları katıldı.

VİDEO

Geniş bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte domates, biber, patlıcan gibi yazlık fideler üreticilere verildi. Her yıl gerçekleştirilen fide hibe programından farklı olarak bu sene satın alma yapılmadan tamamen yerli atalık tohumlardan üretilen fideler dağıtılarak 1,5 Milyonluk tasarruf sağlanmış oldu.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, “Bodrum özüne dönüyor” sloganıyla başlanan bu süreçte bugünleri hayal ettiklerini belirtirken, “Bugün burada yüz elli bine yakın ata tohumdan elde edilmiş fideyi, yine vatandaştan aldığımızı vatandaşa vererek, normalde ticari olarak alındığında 1,5-2 milyon ticari değeri olan ürünü, vatandaşa ücretsiz olarak temin etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bodrum Belediyesi her zaman üreticinin yanında ziyadesiyle bulunmuştur. Bundan sonra da bulunmaya devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Fideler Üreticiyle Buluştu, Nisan 2024 3

Fideler Üreticiyle Buluştu, Nisan 2024

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz öncülüğünde Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünü kurduklarını söylerken şunlara değindi:

Çiftçimizden, üreticimizden bir seferberlikle belediyemize bağışlamış olduğunuz ata tohumlarına sahip çıkarak burada bu kampüsü kurup, bu kampüsü büyüttük. Karaova Yörük Türkmen çadırında her dönem eğitim verdiğimiz Türkiye’nin dört bir tarafından tarım için Bodrum’a gelen öğrencilerimize ve hemşerilerimize verdiğimiz eğitimle taçlandırdık. Ve o eğitimlerin akabinde sizlerden almış olduğumuz ata tohumuna sahip çıktık, geliştirdik, ARGE Merkezini kurduk. Ve bu merkezde geliştirdiğimiz tohumları işte bugün burada yaklaşık 145 bin tohumu sizlere ücretsiz olarak dağıtmanın sevinci, heyecanı ve gururu içerisindeyiz.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Nisan 2024

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Nisan 2024

Kendi başkanlık döneminde de Bodrum Belediyesinin üreten ve üretici çiftçiye verdiği değerin artarak devam edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Mandalinci, “Karaova bölgemizi özellikle önemsiyoruz. Karaova bölgemizi hem gastronomisi ile hem üretimiyle hem de ürettiğini turizmle yani tüketiciyle buluşturma açısında en önemli nokta olarak belirledik. Önümüzdeki 5 yılda üretimle, gastronomiyle, sürdürülebilir bir turizm anlamında Karaova bölgemizi ön planda tutacağız. Üretimi Bodrum’umuzun her yerine yayacak üretici, belediyesinden ne zaman destek istiyorsa belediye olarak üreticimizin orada yanında olacağız. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çalışanlarımıza, müdürümüze, Tayfun Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Başkanımıza, bize açmış oldukları yol için çok teşekkür ediyoruz. Ve onların açmış olduğu yolda da tarıma ve üreticiye vermiş olduğumuz desteği kat be kat artırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Bugünün önemli bir gün olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, “Ata tohumumuzu tekrar güncelledik, fidelerimizi yetiştirdik. Belediyemize, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğündeki bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sene Bodrum daha lezzetli ürünler tüketecek. Turizmin başkentinde turizme yakışır doğal organik ürünler üreteceğiz” diye konuştu.

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 18 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Mandalinci asfalt denetiminde - VİDEO

48 Haber Ajansı (48HA) - 17.04.2024 - Turgutreis'in en önemli turistik tesislerine açılan, yıllardır toz kaynağı olan, araç törpüsü caddesi nihayet asfaltla kaplanıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, asfalt çalışmasını inceledi

Tamer Mandalinci asfalt denetimine çıktı, 17 Nisan 2024 1

Tamer Mandalinci asfalt denetimine çıktı, 17 Nisan 2024 1

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bahçelievler Mahallesi Zeyyad Mandalinci Caddesinde sürdürülen asfalt serimi çalışmasına katıldı.

Bodrum Belediyesi tarafından ilçe genelinde yürütülen üstyapı çalışmaları kapsamında Bahçelievler Mahallesi Zeyyad Mandalinci Caddesinde asfalt serimi gerçekleştiriliyor. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

VİDEO

Yolları daha güvenli ve konforlu hale getirmeye çalışan belediye ekipleri, yaklaşık 2 bin 600 metre uzunluğu ve 10 metre genişliğindeki alanda çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma tamamlandığında bölgeye yaklaşık 50 ton asfalt serilmiş olacak.

Tamer Mandalinci asfalt denetimine çıktı, 17 Nisan 2024 2

Tamer Mandalinci asfalt denetimine çıktı, 17 Nisan 2024 2

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yarımada genelinde sıcak asfalt serimi çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini belirten Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci şunları söyledi;

"Bodrum Belediyesi olarak sorumluluk alanımızda olan her yerde çalışmalarımızı özveri ile sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla seyahat edeceği yol çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız."

Tamer Mandalinci asfalt denetimine çıktı, 17 Nisan 2024 3

Tamer Mandalinci asfalt denetimine çıktı, 17 Nisan 2024 3

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 17 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Mandalinci vatandaşlarla bayramlaştı

48 Haber Ajansı (48HA) - 10.04.2024 - Mandalinci vatandaşlarla bayramlaştı / Mandalinci celebrated with citizens

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci protokolle ve vatandaşlarla bayramlaşıp partisinin kutlamasına katıldı.

2024 yılı Ramazan Bayramının birinci gününde Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, meclis üyeleri ile birlikte Bodrum İlçe Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek bayramlaştı.

Mandalinci vatandaşlarla bayramlaştı 2

Mandalinci vatandaşlarla bayramlaştı

odrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Çarşı ve Marina bölgesindeki esnaf ve vatandaşları da ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Başkan Mandalinci, ziyaretlerin ardından Bodrum Belediyesi Trafo Kafe'de organize edilen bayramlaşma törenine katıldı.

Mandalinci vatandaşlarla bayramlaştı 4

Mandalinci vatandaşlarla bayramlaştı

Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törene; Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Garnizon Komutanı Per. Alb. Ertan Benli, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Kurgan, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Boydak, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Raşit Gödelek, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler, basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, programa katılan herkese teşekkür ederken, “Bodrum’da kalabalık bir gün geçiriyoruz. Otellerde de belli bir doluluk oranına erişmiş bulunmaktayız. Esnafımız da şu an mutlu. Birlik beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” dedi.

Yakın bir zamanda yaşanan seçim döneminin ardından Bodrum’da hizmet dönemini başlattıklarını belirten Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de şunları söyledi;

"Bodrum’da ekip arkadaşlarımızla beraber hem Muğla Büyükşehir Belediyesi’yle hem devletimizin tüm kuruluşları ile etkin çalışmalar sergileyerek Bodrum’un kronik gibi görülen sorunlarının çözümü için hızlı bir şekilde hamlelerimizi alacağız. Ramazan Bayramı vesilesiyle, Sayın Kaymakamımızın daveti üzerine burada hem bir kucaklaşma hem bir bayramlaşma yaşadık. Ben bu vesileyle mübarek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramların birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik olduğunu unutmamalı ve küslüklerin, dargınlıkların, ötekileştirmelerin unutulduğu, daima bir arada sımsıkı bağlarla birbirimize bağlandığımız nice bayramlarda buluşmayı diliyorum."

Mandalinci vatandaşlarla bayramlaştı 3

Mandalinci vatandaşlarla bayramlaştı

Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, bayramlaşma töreninde sonra Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen kutlama programına da katıldı.

Mandalinci vatandaşlarla bayramlaştı 4

Mandalinci vatandaşlarla bayramlaştı

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 10 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Belediye Meclisi'nde kim hangi göreve seçildi

48 Haber Ajansı (48HA) - 07.04.2024 - Belediye Meclsi'nde kim hangi göreve seçildi / Who was elected in which proportion in the Municipal Council?

Bodrum Belediyesi yeni üyeleriyle 2024 Yılı ilk toplantısını yaptı. Mecliste komisyonlarda belirlendi. İsim isim tam listesi haberde...

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ile yeni dönemin meclis üyeleri, 7 Nisan Pazar Günü Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde 2024 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi.
Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde meclis açılış konuşmasını yapan Mandalinci şunları söyledi;

"Kamu kaynaklarını etkin, ekonomik ve verimli kullanarak; hesap verilebilir, katılımcı, şeffaf bir yönetim anlayışını benimsemek zorundayız. Bu konudaki fikir ve önerilerinizi önemsediğimi bilmenizi isterim. Bu mecliste Bodrum’un yararına kararlar alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Dikkat etmemiz gereken bazı hususları belirtmek isterim: Tek bir merkezimiz var: 'Halkçı belediyecilik.' Bu nedenle; vatandaşımızın mutluluğunu her şeyin önüne koymalıyız. Kent imkanları ve gelirlerini adil ve hakça bölüştürmeye özen göstermeliyiz."

Mazeretlerin oylanması ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 55. Maddesi ve Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 22. Maddesi Gereği "Bodrum Belediyesi 2023 Yılı Denetim Raporu’nun" Meclis bilgisine sunulması ile devam eden mecliste ilk olarak iki yıl süreyle görev yapacak olan “Meclis Başkanlık Divanı” belirlendi.

Belediye Meclsi'nde kim hangi göreve seçildi

Belediye Meclsi Nisan 2024 toplantı

Başkanlık Divanı seçimi

Kapalı oylama ile gerçekleştirilen oylamada Meclis Başkanlık Divanı şöyle oluştu;

Birinci Başkan Vekili: Umut Anıl Özdoğan

İkinci Başkan Vekili: Emel Çakaloğlu

Asil Kâtip Üyeler: Kanat Hasan Özsert ve Asuman Gülsoy

Encümen Üyeleri: Emel Çakaloğlu, Azat Öztürk, Hüseyin Sağkal

Komisyon üyelikleri

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: İlknur Ülküm Seferoğlu, Necati Altun, Ahmet Yıldızhan, Fuat Filiz, Seha Ergene

Plan ve Bütçe Komisyonu: Tayyar Gündoğan, Emel Çakaloğlu, Hüseyin Cem Köylü, Niyazi Atare, Halime Kaya Öztok

Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu: Cumhur Güven Taşbaşı, Asuman Gülsoy, Candan Topdemir, Nil Taşkıran, Rıza Karakaya

İşgaliye Komisyonu: Mustafa Uslu, Umut Anıl Özdoğan, Halil Eser, İbrahim Özten, Hüseyin Cem Köylü

İçkili Yer Bölgelerini Belirleme Komisyonu: Seha Ergene, Ahmet Faik Karakaya, Candan Topdemir, Ali Diken, Fuat Filiz

Kentsel Tasarım ve Estetik Komisyonu: Ayşen Kılıç Bozan, Cumhur Güven Taşbaşı, Asuman Gülsoy, Abdullah Engin Başol, Azat Öztürk

Gençlik ve Spor Komisyonu: Rıza Karakaya, Kanat Hasan Özsert, Ahmet Faik Karakaya, Niyazi Atare, İbrahim Özten

Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonu: Mustafa Uslu, Nil Taşkıran, Deniz Koca, Hüseyin Sağkal, Tayyar Gündoğan

Tahsil Yardım Komisyonu: Nevzat Kanber, Hüseyin Cem Köylü, Engin Başol, Tayyar Gündoğan, Emel Çakaloğlu

Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu: Ayşen Kılıç Bozan, Ali Diken, Deniz Koca, Necati Altun, Veysel Kıy

Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu: Ayşen Kılıç Bozan, Umut Anıl Özdoğan, Candan Topdemir, Asuman Gülsoy, Fuat Filiz

Hayvan Hakları Komisyonu: Halime Kaya Öztok, Ali Diken, Niyazi Atare, Ahmet Faik Karakaya, Nil Taşkıran

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci 07 Nisan 2024

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci 07 Nisan 2024

Birlik üyeleri

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Asil Üyeler: İbrahim Özten, Deniz Koca, Nil Taşkıran

Tarihi Kent Birliği: Cumhur Güven Taşbaşı

Ege Belediyeler Birliği: Umut Anıl Özdoğan

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği: İlknur Ülküm Seferoğlu, Asuman Gülsoy, Emel Çakaloğlu

Turizm ve Denizcilik Komisyonu: Rıza Karakaya, Cumhur Güven Taşbaşı, Abdullah Engin Başol, Hüseyin Cem Köylü, Halil Eser

Doğal Afet Komisyonu: Nevzat Kanber, Veysel Kıy, Umut Anıl Özdoğan, Ali Diken, Fuat Filiz

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Nevzat Kanber, Abdullah Engin Başol, Candan Topdemir, Veysel Kıy, Deniz Koca

Esnaf Komisyonu: Cahit Eles, Deniz Koca, Ahmet Faik Karakaya, Halil Eser, Niyazi Atare

Alınan kararlar

Komisyon Üyelerinin belirlenmesinin ardından 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 32. maddesi gereğince, Bodrum Belediyesinde görev yapan, işçi statüsü dışında kalan kamu görevlilerine sosyal denge tazminatı ödenmesi ve yetkili sendika ile toplu sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşülerek karara bağlandı.

Meclisin son maddesinde ise Bodrum Belediyesi 2023 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 07 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Başkan Mandalinci, personelle bayramlaştı

48 Haber Ajansı (48HA) - 07.04.2024 - Başkan Mandalinci, personelle bayramlaştı

3 Nisan Çarşamba günü mazbatasını alarak belediye başkanı görevine başlayan Tamer Mandalinci, Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ve mesainin son günü olması sebebiyle belediye hizmet binası önünde personeliyle bayramlaştı. Bayramlaşma törenine meclis üyeleri, birim müdürleri ve personeller katıldı.

Başkan Mandalinci, personelle bayramlaştı 2

Başkan Mandalinci, personelle bayramlaştı

Törende konuşan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, hep beraber Bodrum’da beş yılda çok güzel çalışmalara imza atacaklarına inandığını belirtirken, “Sizlerle beraber Bodrum’un menfaatine, Bodrum’da yaşayan vatandaşların menfaatine olan kararları birlikte alıp mutlu mesut bir şekilde görev süremizi tamamlayacağız. Çok güzel bir başlangıç yaptık. Genel olarak Bodrum’da herkeste bir umut, bir mutluluk var. Ben de çok mutluyum, çok umutluyum.” dedi.

VİDEO

Belediye meclis üyeliği yaptığı için de belediyede mesai harcadığının altını çizen Başkan Mandalinci, “Bundan sonra da artık Belediye Başkanınız olarak sizlerle beraberim. Bana karşı kendinizi son derece yakın hissedebilirsiniz. Ben sizlere gerçekten çok yakın, çok samimi duygular besliyorum. Hepimizin amacı Bodrum’a hizmet etmek olduğuna göre en ufak bir probleminizde gelin; benimle, başkan yardımcılarımızla, meclis üyelerimizle birim müdürlerimizle konuşun. Ortada eğer bir sorun varsa, bir huzursuzluk varsa durum büyümeden önlemini almak ve bunun çözümünü bulmak da bizlerin görevi.” diye devam etti.

Başkan Mandalinci, personelle bayramlaştı 3

Başkan Mandalinci, personelle bayramlaştı

Yapılan iş ve işlemlerde her zaman personelinin yanında olacağını belirterek sözlerini sürdüren Başkan Tamer Mandalinci şunları söyledi:

Belediye Başkanlığı sadece makam, koltuk değil. Sahada olmayı, sahada çözüm üretmeyi kendime görev bildim. Yeter ki Bodrum’a hizmet olsun. Herkes kendi sorumluluklarını yerine getirirse Bodrum’da hem belediye hizmetleri olarak hem vatandaşa hizmet olarak hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Ben hepinize çok güveniyorum. Önümüzdeki beş yıllık sürede de hep beraber harika işler yapacağımıza, ses getirecek projelere beraber imza atacağımıza eminim. Bugün bayramlaşma vesilesiyle ilk defa bir resmî törende sizlerin arasındayım. Bundan dolayı son derece mutluluk ve gurur duyuyorum.

Başkan Mandalinci, personelle bayramlaştı 4

Başkan Mandalinci, personelle bayramlaştı

Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci, tüm personelin ve ailelerinin Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramı’nı kutladı. Bayramda mesai yapacak personele de kolaylıklar dileyen Başkan Mandalinci, “Mutlu bir Bodrum yaratacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 07 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Bodrum Belediyesi ChangeNOW 2024 Zirvesinde

48 Haber Ajansı (48HA) - 06.04.2024 - Bodrum Belediyesi ChangeNOW 2024 Zirvesinde

Paris’te düzenlenen ChangeNOW 2024 Zirvesi’ne Türkiye’den tek belediye olarak Bodrum Belediyesi katıldı.

Bodrum Belediyesi ChangeNOW 2024 Zirvesinde

Bodrum Belediyesi ChangeNOW 2024 Zirvesinde

Dünya çapındaki şehirlerden 30 belediye başkanının katıldığı ChangeNOW 2024, hem toplumsal hem de ticari ilerlemeler için somut çözümler sunmak üzere üniversiteler, belediyeler, girişimciler, yatırımcılar, değişim liderleri, politika yapıcılar, basın mensupları ve vatandaşlardan oluşan 120 ülkeden 35 bin katılımcıyı bir araya getirdi. Sürdürülebilir ve Akıllı Şehirler Programı kapsamında, 25-27 Mart 2024 tarihleri arasında Paris’te gerçekleşen ChangeNOW Zirvesi’ne, Türkiye’den Bodrum Belediyesi katılım sağladı.

Zirvenin son günü düzenlenen ve belediye başkanları ile belediye temsilcilerini bir araya getiren oturumlarda, ekolojik ve sosyal dönüşümü kapsayan İklim Değişimine Uyum teması altında, su ve kıyı adaptasyonu, ulaşım, döngüsel ekonomi ve enerji olmak üzere 4 konu başlığı ele alındı.

Bodrum Belediyesi ChangeNOW 2024 Zirvesinde 3

Bodrum Belediyesi ChangeNOW 2024 Zirvesinde

Su ve kıyı adaptasyonu konusunda Bodrum Belediyesini İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Ezgi Acer temsil etti. Tüm gün süren oturumlarda, Akdeniz havzasında yer alan ülkelerde yaşanan su sorunu ve kıyı taşkınları hakkında deneyim paylaşımı yapılarak su yönetimi konusunda uzmanlaşmış profesyoneller tarafından çözüm önerileri sunuldu.

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 07 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Bodrum Belediyesi haberleri
HABER

Bodrum Mandalinci'ye emanet

48 Haber Ajansı (48HA) - 03.04.2024 - Bodrum Belediyesi Mandalinci'ye emanet / Bodrum Municipality is entrusted to Mandalinci VİDEOLU HABER

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci önce mazbatasını ardından da başkanlık mührüyle görevini devraldı.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, 3 Nisan Çarşamba günü 11.00’de Bodrum Adliyesinde, Bodrum İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Adem Atasoy'dan mazbatasını aldı. Mazbatasını alan Mandalinci 5 yıl görev yapacağı Bodrum Belediye binasına gelerek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Aras'la buluştu.

Bodrum Belediyesi Mandalinci'ye emanet 1

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Adem Atasoy (Soldan sağa)

Bodrum Belediyesi önünde Bodrum Belediye Başkanlığı devir teslim törenine Mandalinci'nin eşi Sezil Mandalinci, Bodrum Belediye Meclisi'nin mazbatalarını alan CHP'li meclis üyeleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, CHP YDK Üyesi Remzi Kazmaz, CHP Bodrum ilçe yönetim kurulu üyeleri, Aras'tan önce Bodrum Belediye Başkanı olan Mehmet Kocadan ile partililer ve vatandaşlar buluştu.

Bodrum Belediyesi Mandalinci'ye emanet 3

Mehmet Kocadon, Ahmet Aras, Tamer Mandalinci (Soldan sağa)

VİDEO

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum’da ilçe örgütü ile son derece güzel bir kampanya süreci yönettiklerini söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, özerle şunları söyledi;

"31 Mart’tan beri sadece Bodrum’da, Muğla’da değil bütün Türkiye’de vatandaşlarımızın yüzünde mutlu bir tebessüm var. Biz sevince hasret kalmışız. 31 Mart’ta o mutluluğu ülkemize getirdik. Ve önümüzdeki ilk genel seçimde de tam anlamıyla bayramı yaşayıp hep beraber ülkedeki bu bizim silip attığımız, yok ettiğimiz, sandığa hapsettiğimiz kutuplaştırıcı ortamı bir daha bu topraklara girmemek üzere geldikleri gibi geri gönderiyor olacağız. Gençliğimizden aldığımız enerjiyle ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği, gençliğe hitabetten aldığım emirle ve vizyonla önümüzdeki 5 yılda siz değerli Bodrumlular için durmadan yılmadan yorulmadan çalışacağıma söz veriyorum."

Bodrum Belediyesi Mandalinci'ye emanet 4

Bodrum Belediyesi Mandalinci'ye emanet

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla ve Bodrum’da çok büyük bir başarı elde ettiklerini, bu başarının altında yatan temel çınarın 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi. Aras Bodrumlular başta olmak üzere CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile tüm parti örgütüne de teşekkür etti.

Mühür Mandalinci'ye

Bodrum Belediyesi Mandalinci'ye emanet 2

Bodrum Belediyesi Mandalinci'ye emanet

Konuşmaların ardından Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan Belediye Başkanlık Mührünü teslim aldı. 30 yaşında Bodrum Belediye Başkanı olmayı başaran Tamer Mandalinci, kendisine güvenen kimseyi mahcup etmeyeceği söyledi. Mandalinci şunları söyledi;

"Bodrum için, Muğla için, Türkiye’miz için çalışacağımıza, karanlıkları aydınlığımızla boğacağımıza ve genç fikrimizle, genç vizyonumuzla beraber bizlerin arkasında değil yanında yürüyen milyonlara örnek olacağımıza, umut olacağımıza ve günün sonunda bize güvenenleri asla mahcup etmeyeceğimize kanımızın son damlasına kadar vatan için hizmet edeceğimize önünüzde şerefim ve namusum üzerine yemin ederim."

Yerel | Bodrum Belediyesi haberleri | 03 Nisan 2024 | HABER BELEDİYE HABERİ
Muğla uçak saatleri