Bodrum haberleri; Bodrum haber 1
HABER

Bodrum Belediyesi’nde makamlar boşaltıldı

Bodrum | Haber | News

Bodrum
HABER

Dolgu değil, doğru haber...

 

Muğla ilçe haberleri



48 Haber Ajansıı (GHA) - 05.04.2024 - Bodrum Belediyesi’nde makamlar boşaltıldı / Restructuring in Bodrum Municipality

Bodrum Belediyesi'nde başkan yardımcıları yeniden belirleniyor. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci kimlerle çalışacak? Koordinatör kim olacak? Tüm kulisler haberde...

Mandalinci, Aras devir teslim

Mandalinci, Aras devir teslim

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi'nde Bodrum Belediye Başkanlığı'na seçilen mimar Tamer Mandalinci mazbatasını aldı ve devir teslim işlemi gerçekleştirildi. Bu işlemlerin hemen ardından Bodrum Beldiyesi internet sitesinde de sayfa içi değişiklikler yapıldı.

Bodrum Belediyesi kurumsal internet sitesinde Tamer Mandalinci boydan görseliyle "Belediye Başkanı" olarak ana sayfaya eklendi. Ansa sayfa "haberler" bölümünde de Mandalinci'nin başkanlığı, "Bodrum'da yeni dönem başladı" bağlığıyla duyuruldu.

Bodrum Belediyesi’nde makamlar boşaltıldı 1

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'nin web sitesinde ki ilk mesajı

Mandalinci'den ilk mesaj

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ilk mesajında şu görüşlere yer verdi;

"Bir dünya markası olan, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı misafiri ağırlayan Bodrum’da sorunlara hızlı çözümler bulmak, yenilikçi anlayışla kentimizin çehresini değiştirmek için belediye başkanlığı görevine talip oldum. Kıymetli vatandaşlarımızın takdirleriyle yüzde 50'nin üzerinde oy alarak Bodrum Belediye Başkanlığına layık görüldüm. Bana güvenen, inanan, benim yanımda olan herkese teşekkür ederim.

Beş yıl boyunca ekibimle birlikte güler yüzlü, halka hizmet odaklı belediyecilik anlayışıyla çalışacağız. Kentimizde kutuplaşma ortamından uzak durarak herkesi kucaklayacağız. Daha yaşanabilir bir Bodrum için çok çalışacağız.

Gençliğim ve dinamizmimle Bodrum’a hak ettiği hizmeti sağlayacağıma şüpheniz olmasın. Tüm paydaşlarla iş birliği içinde ortak akılla çözemeyeceğimiz sorun yoktur.

Bundan sonra 'İşimiz gücümüz Bodrum' olacak. Başlıyoruz!
"

Başkan yardımcıları

Bodrum Belediyesi’nde makamlar boşaltıldı 1

Bodrum Belediyesi’nde makamlar boşaltıldı

Bodrum Belediyesi resmi internet sitesinde en dikkat çekici değişiklik, "Başkan Yardımcıları" sayfasında oldu. Sayfanın içeriği tamamen boşaltıldı. Yani 31 Mart 2024'e kadar İlknur Ülküm Seferoğlu, Tayfun Yılmaz gibi isimlerin de yer aldığı başkan yardımcılıkları sayfası tamamen boşaltıldı. Öte yandan "Müdürlükler" sayfalarında ve görevlendirmelerinde henüz bir değişikliğe gidilmediği de görüldü. Müdürlüklerde görevlendirmelerin "Başkan Yardımcıları"nın açıklanması sonrası karşılıklı mutabakatla sağlanacağı de gelen bilgiler arasında.

Bodrum Belediyesi’nde makamlar boşaltıldı 3

Bodrum Belediyesi’nde müdürlükler de henüz değişiklik olmadı

Mandalinci'nin en önemli kriterinin, "liyakat" olduğu, hiç bir şekilde, "torpil", "uzaktan atama", "siyasi dayatma" operasyonlarına sıcak bakmadığı ve tek ölçütünün "hizmet" olduğunu her fırsatta duyması gerekenlere de söylediği öne sürüldü. Mandalinci'nin toplantılarda, "İşi, gücü Bodrum olanlarla çalışacağım. Devraldığımız Bodrum'u vatandaşın, turistin, iş insanının yüzünü güldüren bir dünya turizm cenneti yapacak inancı olanlarla yol yürüyeceğim. 5 sene sonra bambaşka bir Bodrum hayal edenlerle yol yürüyeceğim" dediği de belirtilidi.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'nin geride kalan 5 yılın tecrübesi ve gözlemleriyle, "Yeni bir Bodrum" hedefine odaklandığı ve ne olursa olsun gelecek 5 yılda "sıfıra en yakın sorun" hedefiyle ilerlemekte kararlı olduğunu vurguladığı da belirtildi.

Mandalinci'nin yönetici yol arkadaşları kadro listesini yaklaşık 20 gün önce tamamladığı, istişarelerde bulunduğu ve Bodrum'u birlikte yöneteceği kadroda yer alacak "yeni başkan yardımcıları"nın kamuoyuyla paylaşılarak internet sitesine de girileceği belirtildi.

Bodrum Belediyesi’nde makamlar boşaltıldı 4

Belediye web sitesinde ilk Mandalinci haberi

Tek hedef Bodrum

Web sitemize ulaşan kulis bilgilerine göre Mandalinci'nin, "gerçek anlamda" proje üretip hayata geçirecek "yeni" ve "liyakatlı" isimlerle yola devam edeceği yönünde. Bir diğer kulis bilgisi de başkan yardımcısı seçiminde en önemli kriterin, "Bodrum'a hizmet" ve "Mandalinci'nin vaat projelerine tam destek" olacağı, kendi siyasi ikbali peşinde koşan, agresif ve uyumsuz isimlere sıcak bakılmadığı yönünde.

Koordinatör kim olacak?

BU arada Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörlük görevini önceki dönem belediye meclis üyesi ve başkan yardımcısı olan Emel Çakaloğlu yürütüyordu. Çakaloğlu yeniden belediye meclis üyesi seçildi. Bu göreve Mandalinci'nin kimi atayacağının da belli olduğu ve o ismin de başkan yardımcılarıyla birlite açıklanacağı öne sürüldü.

Bir diğer alternatifin de hem başkan yardımcılıkları hem de koordinatör başkan yardımcısı görevlerine belediye meclis üyeleri dışından profesyonel isimlerin de atanabileceği yönünde.

Muğla aile hekimleri

TAGS;

Bodrum Belediyesi

Bodrum sıcak haber

Bodrum Haberleri