MUĞLA TEMSİLCİLERİ HABERLERİ

GENEL SPOR HABERLERİ

Spor Haberleri 1
HABER

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

SPOR HABERLERİ

Dolgu değil, doğru haber


Yalçın Çakır Youtube

48 Haber Ajansı - (48HA) - 08 Nisan 2024 - 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Nisan günü Antalya'dan start alacak yarışın etapları arasında Muğla da var.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59.yılında 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 2

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Antalya, Kemer, Kalkan-Kaş, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Manisa (Spil Dağı), Çeşme, İzmir, İstanbul etaplarından oluşuyor. 8 gün, 8 etapta, 1.188 kilometrelik masalsı parkurda, dünya yıldızları pedal basacak.

25 Takım; Akdeniz ve Ege Bölgeleri üzerindeki Türk turizminin kalbi olan şehirlerden geçerek 28 Nisan günü kültür başkenti İstanbul’a ulaşacak. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dünya medyasındaki yayınlar sayesinde Türkiye’nin muhteşem güzelliklerini ve kadim tarihini gözler önüne sererek tanıtıma da büyük katkı sağlıyor.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 3

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için gerçekleştirilen İl Koordinasyon toplantılarında etaplarda yapılan güncellemeler şu şekilde oldu;
• TUR 2024’ün güncellenen etaplarıyla toplam kilometresi 1.188 oldu.

• 21 Nisan’da dev organizasyonun startı Antalya Düden Park, Finish ise Atatürk Parkı olacak.

• 27 Nisan İzmir-İzmir Etabı, Çeşme – İzmir (Karşıyaka) olarak revize edildi. Çeşme Kalesi dev organizasyona ev sahipliği yapacak.

• 28 Nisan’daki İstanbul Etabı saat 11:00’de Beşiktaş Meydanı’ndan başlayacak, Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek.

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda bu yıl sporseverleri etaplar sırasında dolu dolu bir program bekliyor. Etaplarda Start ve Finish alanlarında ve parkur boyunca en üst düzeyde rekabete sahne olacak bisiklet yarışının heyecanı yanı sıra bu yıl farklı etkinlikleriyle bisiklet kültürünü ve sevgisini Türkiye’nin her yerine yaymayı hedefliyor.

Artistik Bisikletin Süperstarı Dünya Şampiyonu Viola Brand 1

Artistik Bisiklet Dünya Şampiyonu Viola Brand

Organizasyon içi etkinlikler

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından izleyiciler için hazırlanan programda yer alan Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı “Güvenli Bisiklet” parkuru, Fethiye-Marmaris etabında 23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Türk bayrakları eşliğinde “TUR 2024 Bisiklet ve Gelecek Çocuk Şenliği”, Manisa Spil Dağı’nda Manisa Mesir Şenlikleri kapsamında 11 ülkeden gelen çocukların gösterileri, geleneksel Mesir Saçımı Töreni, Belediyelerin birbirinden renkli tanıtım standları, coşkulu Bando ekipleri ve sempatik Folklor gösterileri ile geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Artistik Bisikletin Süperstarı Dünya Şampiyonu Viola Brand’in etaplardaki nefes kesen gösterileri 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na renk katacak.

Artistik Bisikletin Süperstarı Dünya Şampiyonu Viola Brand 2

Artistik Bisiklet Dünya Şampiyonu Viola Brand

Tur tarihinde ilk olacak

Tur tarihinde ilk Kez Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 28 Nisan, Pazar günü İstanbul-İstanbul Etabı’nda Beşiktaş Meydanı’ndan Start Alacak

“Bir Bisiklet Yarışından Fazlası” vizyonu ile bisiklet sporunun ve kültürünün gelişiminden, Türkiye’nin tanıtımına, bisiklet turizminden iklim krizi ile mücadele gibi pek konuya vurgu yapan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 1.188 kilometrelik güncel parkur bilgileri aşağıda;

Bilgi ve İletişim

ON İletişim: Tel: (0212) 291 18 48
İpek Özgüden Özen Tel: (0532) 321 07 04
[email protected]
Efkan Kula Tel: (0533) 277 82 40
[email protected]
Dalım Ayyüce Kaplan Tel: (0530) 010 61 90 [email protected]
Emre Yelkenci Tel: (0534) 590 57 79
[email protected]
Şevval Sena Yanaşık Tel: (0533) 278 82 45 [email protected]

Yalçın Çakır Youtube kanalı

PUAN TABLOLARI & MAÇ SONUÇLARI

TFF Süper Lig, Misli.Com 2. Lig, Misli.Com 3. Lig, BAL, SAL maç sonuçları, Fikstür ve Puan Tabloları için burayı tıklayın

TAGS;

Spor haberleri

Sport News