Muğla siyaset haberleri
HABER

Mehmet Demir'den, "hain" açıklaması - VİDEOLU HABER

Muğla | Haber | News

MUĞLA SİYASET HABERLERİ

Dolgu değil doğru haber...

SEÇİM 2024 - SONUÇLAR İÇİN GÖRSELLERE TIKLAYIN

48 Haber Ajansı (GHA) - 05.04.2024 - Mehmet Demir'den, "hain" açıklaması - VİDEOLU HABER

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'den, "hain" açıklaması geldi. Demir, "Bize oy vermeyenlere hiç bir zaman hain demedim, dememde. Hain içimizden maalesef ki" dedi. Tam konuşma haberde.

2024 Mahalli İdareler Seçimi'nde sandıktan galip çıkan Cumhur İttifakı adayı Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir seçim sonuçları sonrası ilçede 4 yerde balkon konuşması yaptı. Menteşe Mahallesi'ndeki balkon konuşmasında Demir'in muhalif seçmenleri ve özellikle de CHP'li seçmeni kendisine oy vermedikleri için "bölücülük" ve "hainlik"le suçladığı iddia edildi ve Demir'in Menteşe Mahallsi'nde yaptığı konuşmanın bir bölümünün videosu haber ajansları ve gazetecilere gönderildi.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, 5 Nisan 2024

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, 5 Nisan 2024

Bu gelişme üzerine CHP Kavaklıdere ilçe başkanlığı ile CHP Muğla İl Başkanlığı birer açıklama yaparak Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'i eleştirip yasal yollara başvuracaklarını açıklamışlardı. Bugün Kavaklıdere'de belediye binası önünde muhtarları da kapsayan göreve başlama töreni düzenlendi. Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir yaptığı konuşmada, "aslında bu konulara girmeyecektim. Ancak CHP ilçe başkanının açıklamaları nedeniyle bazı konulara açıklık getirme durumumuz zorunlu hale geldi" dedi.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir CHP'li ve muhalif seçmenler için söylediği iddia edilen "Hain" ve "bölücü" sözlerine açıklık getirerek konuşmasının cımbızla ayıklanıp sadece çok küçük bir bölümünün montajlanıp medyaya gönderildiğini belirtti ve "bana oy versin, vermesin. Tüm vatandaşlarımıza hizmet ediyorum. Etmeye de devam edeceğim" dedi ve şu açıklamayı yaptı;

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, 5 Nisan 2024 2

MHP İlçe Başkanı Nazmi Can, Mehmet Demir, AK Parti İlçe Başkanı Volkan Alpözen (Soldan sağa), 5 Nisan 2024

"İçimizdeki hain..."

VİDEO

Hain kim ya da kimler?

İşte o açıklamanın kelimesi kelimesine deşifresi;

"Bizim 31 Mart akşamı bir balkon konuşmamız oldu Menteşe'de. Cumhurbaşkanımızın balkon konuşması bu kadar gündem olmadı. Muğla Byükşehir Başkanı Ahmet Aras'ın balkon konuşmasını kimse duymadı herhalde. Ama Kavaklıdere Belediye Başkanı'nın balkon konuşmasını, o balkon konuşmasının küçük bir kısmını keserek, yayınlayarak halkımızın kin ve nefret duygularına sevk etmeye çalıştıklarını üzülerek belirtmek istiyorum.

Aslında bugünkü bu toplantıda bunu gündeme getirmemiz doğru değil. Konuşmayacaktık ama CHP ilçe başkanımızın sosyal medya hesabında işte bizim bu balkon konuşmamıza istinaden, 'bu toplantıya katılmayacağız' dedikleri için kısa bir açıklama yapmaya da gerek duyuyorum.

Değerli arkadaşlar biz 23 yıl, 5 dönemlik belediye başkanlığı dönemimizde kimseye, 'bize oy verdi,vermedi' algısıyla bakmadık. Hiç bir CHP'linin bize oy verme zorunluluğu yok. Hiç bir İYİ Partili'nin bize oy verme zorunluluğu yok. Hiç bir Saadet Partili'nin, hiç bir Demokrat Partili'nin bize oy verme zorunluluğu yok. Hiç bir MHP'linin bize oy verme zorunluluğu yok. Hiç bir AK Parti'linin bize oy verme zorunluluğu yok. Bunu bir kez bilelim. Çünkü herkesin oyu kendisine aittir.

Bize oy verme zorunluluğunda olan bir kesim var. O da kimdir biliyor musunuz? Biz bu seçime Cumhur İttifakı çatısı altında girdik. Zaten benim o konuşmama da baktığınız zaman, 'Cumhur İttifakı içerisinde' diye başlıyor. Cumhur İttifakı içerisinde olup, bu ittifakın içerisinde herkes üye olarak değil, MHP'ye üye olan, gönül veren üye olan değil. Sadece şunu belirttik biz orada; bu davanın içerisinde olan yani AK Parti ve MHP yönetiminin içerisinde olan, yapmış olduğumuz mahalle gezilerinde bizlerle birlikte kahve toplantılarına, mahalle toplantılarına gelen ve oralarda, bizim sosyal medya hesaplarına bakın; 10 Şubat, 11 Şubat, 12 Şubat, 13 Şubat... 4 mahallemizde MHP ilçe başkanımızın rahatsızlığınden dolayı MHP ilçe başkan vekili olarak bizlerle birlikte toplantılara gelen, o toplantılarda söz verdiğimiz ve söz verdiğimiz toplantılarda bizden daha fazla bizlere övgüler düzen, bizlere methiyeler düzen, 'şöyledir başkanımız', 'böyledir başkanımız' diye bizleri göklere çıkaran kardeşlerimiz vardı. Onlar o toplantılardan çıktıktan sonra gecenin saat 11'i, 12'sinde bizlere övgüler düzüyorlardı. Arkasından gidip gecenin saat 1'inde, 2'sinde ağababalarına raporlar veriyorlardı.

Bizim dediğimiz, biz kimseyi bize oy vermedi diye hain ilan etmedik. Açık söyleyeyim hain ilan ettiğimiz şey, kimseler şunlar; AK Parti teşkilatları içerisinde veya MHP teşkilatları içerinde varsa, yönetiminde varsa, oy verenleri demiyorum. Mensuplarını demiyorum. Bu yönetim içinde bizimle birlikte kolkola girip, bizimle seçim çalışmaları yapıp, o seçim çalışmalarında Mehmet Demir'i adeta 'şöyle iyi, böyle iyi...' Bizim bildiğimizden 10 kat daha abartan, yücelten o kardeşlerimiz var ya, o samimiyetsiz arkadaşlarımız var ya... O aciz arkadaşlarımız var ya bizim onlara tepkimiz, tepkimiz onlaradır. 'Satılmış' dediğimiz insanlar onlardır. 'Hain' dediğimiz insanlar onlardır. Yoksa onun haricinde dışarda hain olmaz. Dışardaki bizim rakibimizdir.

Biz Yunanistan'a hain diyebilir miyiz? Diyemeyiz. O bizim düşmanımızdır. Rakibimizdir diyelim. Ama hain dediğimiz olay kendi aile içersinde, kendi parti içerisinde olmasına rağmen bizdenmiş gibi görünüp karşı tarafa sahtekarlık yapan insanlara hain denir. Onun için ben, burada maksadını aştıysa, özetle söylüyorum diğer seçmenlere... Bırakın MHP seçmenini, bırakın İYİ Parti seçmenini... Ben her seçimde şunu söylerim; seçim çalışmalarımda zaten onu dedim biliyorsunuz... 'Eğer en iyi AK Parti'li de olsanız, en iyi MHP'li de olsanız; benim diğer adaylardan daha iyi hizmet yapacağıma inanmıyorsanız bana oy vermek zorunda değilsiniz' demedik mi biz? Demedik mi?

Kimse bize oy vermek zorunda değil. Böyle bir sorumluluğu yok. Böyle bir vebali yok. Açık söyleyeyim bizim Menteşe'deki sadece o konuşmamızın 1 dakikalık kısmını kesmişler, öbür kısmını da yayınlayalım. Orada da diyoruz ki, o konuşmanın da daha kayıtları bizde olmadığı için... Yeni ulaştık kayıtlara. Baktığımız zaman o kayıtlarda da diyoruz ki biz, 'Yaaa biz oy alamadıysak seçmenin suçu yok' diyoruz. Eğer biz oy alamazsak seçmeni suçlamayız, hata bizde diyoruz. Arkasından da diyoruz ki aynı Menteşe balkon konuşmasında; 'eğer bize oy vermediyse herkese biz hizmet etmek zorundayız' diyoruz. Herkes müsterih olsun diyoruz.

Yani ben bir kez daha bu olayı açıklamak istiyorum; şunu söyleyeyim, şunu söyleyeyim... Bakın ben o gün merkezde, Çayboyu'nda, Menteşe'de ve Çamlıbel'de... 4 yerde konuşma yaptım. Ben CHP seçmenine veya muhalif seçmene herhangi birşey demek istesem bu ilçenin merkezi burası buradaki balkon konuşmasında o mesajı verirdik. O mesajı biz Çayboyunda da verirdik. O mesajı biz Çamlıbel'de de verirdik. Niye Menteşe'de verdik? Çünkü o hainler bizim gözümüzün dibine bakıyordu. Onları gördüğümüz için o mesajı verdik."

48 Haber'in notu;

Söz konusu videonun farklı bir açıdan kaydedilmişi 48 Haber Ajansı'na da balkon konuşmasının hemen ardından gönderildi. Ancak editörlerin yaptığı detaylı izleme sonucunda Sn. Mehmet Demir'in balkon konuşmasındaki söz konusu bölüm içeriği bir, "iç mesele" olarak değerlendirilip "yayınlamama" kararı alındı.

Yapılan değerlendirmede Cumhur İttifakı bileşenlerinin bir adım atması, karar alması, açıklama yapması vb. durum söz konusu olursa haber yapılmasına ve yanıt haklarının da haberde değerlendirilmesine karar verildi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yalçın Çakır
48 Haber Ajansı GYY'si

Muğla Aile Hekimleri
TAG

Kavaklıdere Belediyesi

Muğla yerel yönetim haberleri

Muğla politika haberleri