Muğla belediye haberleri

Milas
Belediye Telefon (0 252) 512 1416 - 512 1025
Belediye Whatsapp -
Belediye Web sitesi https://www.milas.bel.tr/
Kaymakamlık Web sitesi http://www.milas.gov.tr/
Belediye Başkanı Fevzi Topuz
Partisi CHP - 2024: %50.15 - Toplam seçmen: 117.313
Nüfusu 2020 yılına göre 143.254
Kaymakamlık (0 252) 513 36 41 - 12 10 01
İlçe Emniyet Müdürlüğü (0 252) 512 10 05
İlçe Jandarma Komutanlığı (0 252) 512 68 28
Toplum Sağlığı Merkezi (0 252) 512 10 07

Milas Belediyesi haberleri
HABER

Bulunan binlerce lira sahibine iade edildi

Bulunan binlerce lira sahibine iade edildi / Thousands of liras found were returned to their owners

Önce parayı buldular sonra da sahibini... Bulunan para eksiksiz olarak iade edildi.

Milas'ta bulunan para, 26 Nisan 2024

Milas'ta bulunan para, 26 Nisan 2024

Milas Belediyesi Ana Hizmet Binası çözüm masası personeli tarafından toplu halde bulunan 4 bin TL tutarındaki para, vezne personeli tarafından kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu sahibinin tespit edilmesinin ardından vatandaşa teslim edildi.

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz

Tahsilat Şefi Erkan İşli’den parasını teslim alan 65 yaşındaki Dilek Erdoğan vezne görevlilerine teşekkür ettikten sonra Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Topuz’a teşekkürlerini ileten Dilek Erdoğan, “Öncelikle vezne personeliniz olmak üzere tüm çalışanlarınıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Güncel | Milas Belediyesi haberleri | 27 Nisan 2023 | HABER SICAK HABER
Milas Belediyesi haberleri
HABER

14. Turhan Selçuk Karikatür Yarışması

Türkiye’nin en prestijli karikatür yarışmalarından biri olan Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın 14.’sü için başvurular başladı. Milas Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya katılımlar 30 Nisan 2024’te sona erecek.

Milas Belediyesi tarafından usta çizer Turhan Selçuk’un anısına düzenlenen karikatür yarışmasının 14.’sü için hazırlanan şartname yayınlandı.

Geçtiğimiz yıl 58 ülkeden, 433 karikatüristin 1.606 karikatürünün değerlendirildiği yarışmanın bu yılki etabı için başvurular bugün itibariyle başladı.

14. Turhan Selçuk Karikatür Yarışması

14. Turhan Selçuk Karikatür Yarışması

Serbest konuda tüm çizerlere açık olan yarışmaya katılımlar 30 Nisan 2024’te sona erecek. 18 Mayıs 2024’te ödül alan eserlerin açıklanacağı yarışmanın ödül töreni ise 2024 yılının eylül ayında gerçekleştirilecek.

Her çizerin en fazla 5 eserle katılabileceği yarışmada gönderilecek karikatürlerin boyutunun en fazla 30x40 cm. olması, eserinin arkasına büyük harflerle çizerin adını, soyadını, adresini, e-postasını, ülkesini ve telefon numarasını yazması; kısa bir özgeçmişini zarfın içine koyması isteniyor. Karikatürlerin, 30 Nisan 2024 tarihine kadar Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderilmesi gerekiyor.

Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ruhan Selçuk, Kamil Masaracı, İzel Rozental, Fahriye Çıtaklı, İpek Özsüslü, Eda Uzunoğlu, Julie Besombes, Simon Baert, Sanat Eğitimcisi Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan ve Koordinatör Mehmet Nergiz yer alacak. Yarışmanın birincisine 20 bin, ikincisine 15 bin, üçüncüsüne 10 bin TL ödül verilecek.

Turhan Selçuk

Turhan Selçuk

Yarışmada ayrıca, çeşitli kuruluşların, dernek, gazete, sanat dergileri, sendika, ajans ve kişilerin koyacakları özel ödüller verilecek. İlgililer, yarışmanın şartnamesine Milas Belediyesi’nin kurumsal internet sitesi olan milas.bel.tr adresinden ulaşabiliyor.
Güncel | Milas Belediyesi haberleri | 13 Aralık 2023 | HABER SICAK HABER
Milas Belediyesi haberleri
HABER

12 bin üreticiye "indirimli motorin..."

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Milaslı üreticiler akaryakıtı indirimli alacaklar.

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek.

Sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması için projeler geliştiren Milas Belediyesi, süt ve süt ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla Milas Süt Üreticileri Birliği ile iş birliği protokolü imzaladı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’in imzaları attığı protokol kapsamında Milaslı üreticiler başta ekonomik fiyatlı akaryakıt olmak üzere çok sayıda imkândan yararlanacak. Yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek.

12 bin üreticiye "indirimli motorin..."

Milas Esentepe Parkı açıldı - 48 Haber Ajansı

İlk adım akaryakıtta

Milas Süt Birliği ile Milas Belediyesi arasında imzalanan protokol, çiftçilerin girdi maliyetlerinin başında gelen akaryakıt maliyetlerini düşürecek. Proje kapsamında tesis içine konuşlandırılacak köy pompası ile üreticilere indirimli yakıt satışı yapılacak. Yem, gübre, tohum, ekipman satışı üreticilere uygun fiyatlı olarak verilecek.

"Gıda krizi kapıda..."

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda. Üretmeden, finans oyunlarıyla bunu sürekli kılmak mümkün değil. Akılcı çözümlerle günümüzün gıda sorununu çözmeye çalışmamız gerekiyor. İmzaladığımız bu protokol ile Milas’taki üreticilerimizin indirimli akaryakıta ulaşması için bir adım attık. Bizimle iş birliği yapan Milas Süt Birliği’ne, yönetim kurulu üyelerine, idari personelimize ve ortaklarına teşekkür ediyorum” dedi.

12 bin üreticiye "indirimli motorin..." 2

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin (Soldan sağa) - 48 Haber Ajansı

Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ise, “Bu protokol, üyelerimiz için çok önemli. En büyük giderimiz akaryakıt. Gelirlerimiz azalırken, giderlerimiz sürekli artıyor. Milas Belediyesi ile yaptığımız bu proje kapsamında çalışmaya hemen başlayacağız" dedi.

Güncel | Milas Belediyesi haberleri | 26 Eylül 2023 | HABER SICAK HABER
Milas Belediyesi haberleri
HABER

Milas Esentepe Parkı açıldı

Milas Belediyesi Kültürel Mirası Koruma ve Kültür Turizm Altyapı Programı kapsamında hayata geçirilen Esentepe Parkı’nın açılışı yapıldı.

Milas'ın simge alanlarından, birçok güzel anıya tanıklık eden Esentepe Parkı'nın açılış töreni yapıldı. CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gökan Zeybek ve çok sayıda konuğun katıldığı açılış programı Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile renklendi.

Milas Esentepe Parkı açıldı 2

Milas Esentepe Parkı açıldı - 48 Haber Ajansı

Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Birim Sorumlusu Dr. İ. Ernur Öztekin’in sunumuyla başlayan törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Çok değerli dostumuz, hemşehrimiz Halim Şafak’ın ‘Esentepe parkındayız, Arkadaş anılarıyla dolu akşam / Masalar da kaçardı tutmasam / Yalnızlıktan korkan tahta masalar’ şiiriyle başlayan kitapta çocukluğumuzun Esentepe’si anlatılmış” dedi.

Milas Esentepe Parkı açıldı 3

Milas Esentepe Parkı açıldı - 48 Haber Ajansı

Açılış töreninde konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Gökan Zeybek, “Değerli Belediye Başkanımız ve O’nun çalışma arkadaşlarının bugün burada tam da Bayram öncesinde böyle değerli bir parkı Milas halkının hizmetine sunuyor olmasından dolayı kendisiyle gurur duydum. Hepinizin Kurban Bayramı’nı şimdiden kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Güncel | Milas Belediyesi haberleri | 24 Haziran 2023 | HABER SICAK HABER
Milas Belediyesi haberleri
HABER

Milas Belediyesi "ücretsiz" yaz kursları başlıyor

Milas Belediyesi'nin "ücretsiz" yaz kursları başlıyor. Kurslar yedi farklı branşta olacak. Başvuru, kayıt, şartlar haberde...

Milas Belediyesi yaz kursları - 2023 - 48 Haber Ajansı

Milas Belediyesi yaz kursları - 2023 - 48 Haber Ajansı

Milas Belediyesi tarafından yaz döneminde yedi farklı branşta verilecek yaz kursları için kayıtlar 19 Haziran’da başlayacak. Eylül ayına kadar sürecek kurslar hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap edecek.

Milas Belediyesi yaz kursları - 2023 - 48 Haber Ajansı 2

Milas Belediyesi yaz kursları - 2023 - 48 Haber Ajansı

Eğitim-Öğretim yılını kapatan öğrencilerin bilgilerini taze tutması ve eğlenerek öğrenmelerini teşvik etmek amacıyla Yaratıcı Drama, Resim ve Karikatür, Türkçe Dil Bilgisi, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler (4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıf), İngilizce ve Almanca (2, 3, 4, 5. Sınıf); yetişkinlerin ise dil becerilerini desteklemek amacıyla İngilizce ve Almanca kursları açılacak.

Milas Belediyesi yaz kursları - 2023 - 48 Haber Ajansı 3

Milas Belediyesi yaz kursları - 2023 - 48 Haber Ajansı

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar Nedime Beler Kız Öğrenci Misafirhanesi’ne müracaat edebilecek.

Kurslar için detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar ise (0252) 513 31 16 (NUMARAYA TIKLA ARASIN) numaralı telefondan bilgi alabilecek.

Milas Belediyesi yaz kursları - 2023 - 48 Haber Ajansı 4

Milas Belediyesi yaz kursları - 2023 - 48 Haber Ajansı
Güncel | Milas Belediyesi haberleri | 07 Haziran 2023 | HABER SICAK HABER
Milas Belediyesi haberleri
HABER

Milas Belediyesi, "Oyun Evi"

Milas Belediyesi bünyesinde hizmet veren ‘Oyun Evi’ kapılarını çocuklara açtı. Tamamen ücretsiz ve tam gün hizmet veren Çocuk Oyun Evi’nden, okul öncesi hizmetlerinden mahrum kalan ihtiyaç sahibi ailelerin 48-66 ay arası çocukları faydalanıyor.

Milas Belediyesi Oyun Evi’nde “Sevgi Gemisi” ve “İnci Taneleri” sınıflarında İngilizce, Drama, Yoga, Satranç, Rehberlik, oyun ve çok daha fazlası çocuklarla buluştu. Çocukların zihinsel, bedensel, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sunan çocuk etkinlik merkezinde, alanında uzman öğretmenler eşliğinde birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor.

Okul öncesi öğretmenleri Meltem Uzun, Betül Eşki, Aysun Kıran, Rehberlik Öğretmeni Hatem Özel ve yardımcı personellerle çocuklara hem eğitim veriliyor hem birbirinden yaratıcı oyunlarla gelişimleri destekleniyor.

Milas Belediyesi bünyesinde hizmet veren ‘Oyun Evi’

Milas Belediyesi bünyesinde hizmet veren ‘Oyun Evi’

Sabah, öğle ve ikindi olmak üzere üç farklı zaman diliminde diyetisyen eşliğinde hazırlanan besleyici öğünlerle çocukların sağlıklı yiyeceklerle buluşmasını sağlayan Milas Belediyesi, çocukları sevgiyle eğitip, ilkokula başarılı bir şekilde giriş yapmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Çocuk Oyun Evi öğretmenlerinden Aysun Kıran; mutlu öğretmen, mutlu çocuklar düşüncesinden yola çıkarak hareket ettiklerini belirterek “Çok güçlü bir ekibimiz var. Hepimiz özveriyle çalışıyoruz. Kısa süre içerisinde velilerimizden olumlu dönüşler almak bizleri daha da motive etmiş durumda. Bizleri böylesine güzel bir projeye dahil olma fırsatı veren Milas Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Güncel | Milas Belediyesi haberleri | 28 Mart 2023 | HABER SICAK HABER
Milas Belediyesi haberleri
HABER

Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası

Başkan Tokat; Milas Belediyesi, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve ÖRDOST Derneği’nin işbirliğiyle Ören’de düzenlenen Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası’nın idman uçuşunu izledi. Tokat, sporcularla sohbet ederek, 3 gün sürecek yarışmalarda başarılar diledi.

Milas Belediyesi, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve ÖRDOST Derneği’nin işbirliğiyle 6-7-8-9 Ekim tarihlerinde Ören’de düzenlenecek olan Türkiye Yamaç Paraşütü-Hedef Finali Şampiyonası, idman uçuşları ile başladı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; beraberinde başkan yardımcısı Mehmet Ateş ve belediye meclis üyesi Murat Yazar ile Ören’de paraşütçülerin idman uçuşunu izledi.

Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası 2

Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası

Bir süre sporcularla sohbet eden Başkan Tokat, paraşüt sporu hakkında bilgi aldı. 650 metre yükseklikte bulunan Alatepe’den kendilerini rüzgara bırakan adrenalin tutkunları ve doğaseverler, bir süre havada süzüldükten sonra Ören Mahallesi’nde iniş yaparak yolculuğunu sonlandırıyor. Alatepe ve Ören parkuru, son dönemde yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Paraşüt sporu; havadakilere heyecan, yerdekilere görsel şölen sunuyor.

Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası 3

Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası

9 Ekim Pazar günü gerçekleşecek final ile sona erecek şampiyonayı izlemeye davet eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Belediyemiz, Ördost Derneği ve Türk Hava Sporları Federasyonu iş birliği ile 6-7-8-9 Ekim tarihlerinde Ören´de gerçekleştirilecek Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası Hedef Finali kapsamında sporcularımızı son antrenman ve hazırlıkları öncesinde ziyaret ettik. Tüm sporcularımıza hatasız kazasız bir yarış diliyorum. Tüm vatandaşlarımızı üç gün boyunca düzenlenecek ve renkli görüntüler oluşturacak olan şampiyonayı izlemeye davet ediyorum.” dedi.

Güncel | Milas Belediyesi haberleri | 05 Ekim 2022 | HABER SICAK HABER
Muğla uçak saatleri