Kim Kimdir Muğla
BİLGİ

Kim Kimdir Muğla?

Muğla | Bilgi | Information

Who is Who
BİLGİ

Kadem Mete

Muğla hastaneleri

48 Haber Ajansı(GHA) - 25.05.2023 - Kadem Mete kimdir?

Kadem Mete Kimdir?

Kadem Mete, 1967’de Rize’nin İyidere ilçesinde doğdu. Ev hanımı annesi ile işçi emeklisi olduktan sonra ticaret hayatına atılan bir babanın çocuğu olan Kadem Mete, ilk, orta ve lise tahsilini de İyidere’de yaptı.

1986’da Erciyes Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü’nü kazandı. Üniversite yıllarında ailesine yük olmamak için yaz aylarında turizm sektöründe farklı departmanlarda çalıştı. 1990’da üniversiteden mezun olduktan sonra İngiltere’ye giderek dil eğitimi aldı. Ada’da kaldığı 1,5 yıl içerisinde sokak çocuklarını rehabilite eden bir resmi kuruluşta gönüllü olarak görev yaptı. 1991 yılının sonlarında Türkiye’ye döndü. Aynı yılın Aralık ayında Berrin hanımla evlendi.

Kadem Mete 2

Kadem Mete - 48 Haber Ajansı

1992’de Turizm Bakanlığı’nın açtığı profesyonel turizm rehberliği sınavını kazanarak kokartlı rehber oldu. Kurs sonunda aldığı bir teklifi değerlendirerek kısa süreliğine Hindistan’da iş hayatına devam etti.

1993’te Marmaris’e gelen Mete bir otelde yönetici olarak işe başladı. 1999 yılında işletmecilik hayatına atılarak ilk otel işletmeciliğine başladı. 2005 yılında ise işletmeciliğini üstelendiği otel sayısını üçe çıkarttı.

Sonraki yıllarda beyaz eşya ve doğal gaz sektöründe de işletme faaliyetine başlayan Kadem Mete 2002 yılında AK Parti ile siyasete atıldı. Partinin ilk olağan kongresinde ilçe yönetim kurulu üyesi ve ilçe başkan yardımcısı olan Mete 2006’da AK Parti’nin Marmaris’teki ikinci olağan kongresinde AK Parti İlçe Başkanı seçildi. Bu sıfatı 7,5 yıl, 14 Kasım 2013’e kadar taşıdı. Bu tarihte Marmaris Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıklayarak görevinden ayrıldı.

Kadem Mete 3

Kadem Mete - 48 Haber Ajansı

2015 Yılında yapılan genel seçimlerde Marmaris Seçim Koordinasyonu Başkanı olarak görev aldı.

2016 yılında AK Parti Muğla İl Başkanlığı görevine getirilen 2018 ve 2021 yıllarındaki olağan kongrelerinden başarıyla çıkarak 7 yıl süren il başkanlığı görevinden, 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

İyi derecede İngilizce bilen Kadem Mete 2 erkek ve 1 kız çocuğu babasıdır.

Kadem Mete, Recep TAyyip Erdoğan

Kadem Mete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - 48 Haber Ajansı

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

 

Muğla Yemekleri Tarifleri

TAGS;

Kim Kimdir?

Kim Kimdir Muğla?

Who is Who